Friskförklarad!

Idag var vi hos sjukgymnasten med Lark. Inga konstiga rörelsestörningar, ingen ledfyllnad, inga smärtande leder, inga spända muskler och framför allt: Stabila bogleder – yes!!

20130515-212908.jpgLark slappar inför besöket hos Kjerstin

Det Kjerstin kunde konstatera var att hon ”gick som en symaskin” = lite kort och snärtigt steg men kunde ta ut rörelserna vid ökad trav. Hon hade dessutom ont i ryggen, thoracolumbarregionen, vilket inte är ovanligt hos unga aktiva hundar, särskilt om de tränas mycket. Vi fick ett gediget träningsprogram med övningar för att stärka ryggen och förebygga bl.a. bogledsinstabilitet och andra vanliga ”border collie sjukdomar”. Anpassning av våra lekritualer står också på schemat.
Rörelsemönstret: Ja hon sa att Lark tillhörde en av de finaste border collies hon sett med avseende på rörelserna, det var skönt att höra! Det är tydligen okej att gå lite som en symaskin, om man är en border collie! Och jag kan hålla med: Har sett betydligt värre 😛

Sammanfattningsvis blev Lark i princip friskförklarad o vi kan ge oss på agilityträningen igen!

Som råd till alla där ute som är osäkra på er hunds rörelser: Sök upp en duktig ortoped/sjukgymnast för att få en bedömning. Även om inget är akut dåligt så kan man få kännedom om ens hunds svaga sidor och få hjälp att förebygga framtida skador pga dessa! Särskilt du som tränar aktivt med din hund o räknar med att den ska hålla i 10 år framöver helst! Det är din hund värd, och du är värd att stilla din oro!!

Tyvärr växer inte bra sjukgymnaster på träd. Gör det till en rolig tripp, samla gänget o åk till Kjerstin. Det kommer jag o mina hundar göra i halvårsintervall, häng på 🙂

20130515-213757.jpg

En tanke på “Friskförklarad!

  1. idaljunggren skriver:

    GRATTIS (eller vad man säger 🙂 ) vilken lättnad!!

Lämna en kommentar